Barry Callebaut

Chocolade Barry Callebaut

Chocolade met verlaagd suikergehalte:

Om 30% suikerreductie te bereiken ontwikkelde Barry Callebaut pure en melkchocolade die een mix van voedingsvezels bevatten die de suiker gedeeltelijk vervangt. De chocolade behoudt zijn zoete smaak, ook al is het suikergehalte fors verlaagd.

 

Chocolade zonder toegevoegde suiker:

Barry Callebaut biedt een reeks recepten aan zonder enige toegevoegde suiker. Dit aanbod is beschikbaar in pure, melk- en witte chocolade met maltitol als one-on-one suikervervanger. Maltitol is een polyol: een suikeralcohol die gebruikt wordt als bulkzoetstof, met weinig calorieën, maar een zoetheidsgraad van 90%.

 

Chocolade zonder toegevoegde suiker en zonder potentieel laxerend effect:

Het aanbod bevat pure, melk- en witte chocolade met zoetstoffen, stevia voor een heerlijk smaakprofiel en een toegevoegde unieke vezelmix. Het aanbod is gepatenteerd sinds 2009. De mix bevat inuline, een vezel van natuurlijke herkomst, waarvan de hoogste concentraties in de wortel van cichorei te vinden is en die voordelen biedt voor de darmgezondheid. Stevia, op haar beurt, is een hoog-intensieve zoetmaker: zoeter dan sucrose en een natuurlijke en calorievrije suikervervanger. Daardoor is er slechts een heel lage hoeveelheid van vereist.

Contactpersoon

Korneel Warlop - Senior Corporate Communication Manager EMEA
korneel_warlop@barry-callebaut.com

Chocolade, pralines, biscuiterie en confiserie
Sugar